B grupės vitaminai – jūsų grožiui ir sveikatai

Jeigu norite atrodyti ir gyventi sveikai, jaustis puikiai, turite užtikrinti, kad organizme tikrai yra pakankamai B grupės vitaminų, o ypač B6 vitaminas, kurio dažnai pritrūksta.

Grožiui

Vitaminai kūnuiMoterys žino, kad moterims skirtų ir grožį palaikančių, gerinančių vitaminų sudėtyje labai dažnai būna ir B grupės vitaminų, ir jų būna visai nemažai. Šie vitaminai labai svarbūs norint išlaikyti sveiką ir jauną odą, sveikus, blizgančius, neskilinėjančius plaukus. Taip pat jeigu trupa nagai, neauga, skyla, sluoksniuojasi – tai gali būti irgi B grupės vitaminų trūkumas. Tad preparatų su B grupės vitaminais pavartojimas neabejotinai pagerins galimybes puikiai atrodyti, gerai jaustis.

Nervams

Labai svarbūs B grupės vitaminai ir smegenų bei nervų funkcijoms. Pakankamas šių vitaminų kiekis leidžia geriau ir pakankamai išsimiegoti, nejausti nereikalingo streso. Moterims net gali sušvelninti PMS simptomus. Taip pat šis vitaminas svarbus ir stiprinant atmintį, mąstymo funkcijas. Energijai ir sveikatai palaikyti taip pat reikia šio vitaminų komplekso, kuris taip pat padeda ir kraujotakai bei daugybei kitų organizmo funkcijų.

Su maistu gali nepakakti

Kokiuose maisto produktuose yra šių grupės vitaminų? B grupės vitaminų galima aptikti žuvyje, žaliose daržovėse, kepenėlėse, kai kuriose kitose daržovėse, tam tikruose riebaluose, vaisiuose, bulvėse, avokaduose. Tačiau žmonės dažniausiai nevartoja pakankamai tų maisto medžiagų, kuriose yra tas kiekis vitaminų. Ypač jeigu pastebimas tikrasis vitaminų trūkumas organizme, tai reiškia, kad tuomet reikia galvoti, kaip jį pirmiausia atstatyti, ir tik po to pagerinti tą mitybą. Taigi, reikėtų pavartoti vitaminų ir gerinti mitybą.

Kai kurie žmonės savo gyvenime tiesiog neturi sąlygų tinkamai maitintis, nes galbūt gyvena tokį gyvenimo būdą, kad dirba kažkokiomis nepatogiomis sąlygomis, nėra kada pasigaminti sveiko maisto ir pan. Tuomet vitaminų preparatai gali padėti atstatyti jų pusiausvyrą.

Ką daro vitaminas B6

Būtent vitamino B6 trūkumas yra gana dažnas reiškinys, kuomet yra pastebimas sveikatos pablogėjimas. Šis vitaminas ypač reikalingas reguliuojant tam tikras smegenų funkcijas. Kai kurie žmonės artėjant egzaminams universitete ar tiesiog įtemptos protinės veiklos laikui, stengiasi šį vitaminą vartoti gausiau, kad tikrai žinotų, jog smegenys reikiamu metu nebus nusilpusios. Taip pat šis vitaminas ramina nervus, gerina miego būklę. Su maistu mes dažnai neužsitikriname to reikiamo kiekio, todėl paskui jaučiamės prastai. Tad visada verta pagalvoti ir apie papildų vartojimą B grupės vitaminų, ypač jeigu neturite galimybės labai sveikai maitintis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *