Namo vertinimas ir proceso eiga

Namo vertinimasNorint parduoti nuosavą namą, specialistai rekomenduoja atlikti jo vertinimą ir sužinoti, ar suma, už kurią norima parduoti namą, atitinka rinkos vertę. Nekilnojamo turto, šiuo atveju, namo vertė gali priklausyti ne tik nuo ekonominės šalies situacijos, bet ir kaimynystėje esančių namų, netoliese įsikūrusių strateginės vertės objektų, esamų gyventojų ir kitų veiksnių. Namo vertinimas – rekomenduojama atlikti procedūra ne tik parduodantiems, bet ir perkantiems namus. Jeigu norima įsigyti nuosavą būstą, specialistai rekomenduoja atsižvelgti į šiuos aspektus:

  1. Finansinės galimybės. Norint įsigyti bet kokį nekilnojamą turtą: butą, namą, automobilį, žemės sklypą ir t.t., reikalingos finansinės lėšos. Dažnai tokiais atvejais asmenims padeda bankai, suteikiantys paskolas, todėl pirmiausia, ką turi padaryti žmogus, norintis įsigyti nekilnojamo turto, įvertinti savo turimus finansus su specialistu ir, jei reikia, imtis veiksmų dėl paskolos gavimo.
  2. Nekilnojamo turto paieška. Ieškoti sau tinkančio ir patinkančio nekilnojamo turto objekto visuomet galima patiems, tačiau neturint pakankamai laiko, tai už jus gali atlikti nekilnojamo turto brokeris. Atsižvelgdamas į jūsų pageidavimus, lūkesčius, norus, finansines galimybes, specialistas ras pasiūlymus dėl turto įsigijimo, o jums teliks juos peržiūrėti ir nuspręsti, ar radote sau priimtinų variantų.
  3. Turto vertės nustatymas. Jeigu patikėsite specialistui įvertinti, pavyzdžiui, jūsų pasirinkto namo vertę, sužinosite, ar pateikta kaina atitinka dabartinę situaciją rinkoje. Šios paslaugos kaina priklauso nuo objektų kiekio, sudėtingumo, vertinamo turto būklės, specialisto ar įmonės, kuriai patikite atlikti vertinimą.
  4. Sutarties pasirašymas. Šiame etape yra sudaroma sutartis su nekilnojamo turto pirkėju bei pardavėju. Joje turi būti įrašyta parduodamo objekto kaina, detaliai aprašomas parduodamas turtas, apbrėžiamos sutarties nevykdymo sąlygos, nutariama, kas apmokės notaro išlaidas, kurių prireiks norint pasirašyti turto pirkimo-pardavimo sutartį. Taip pat sutartyje turi būti norodyta data, kada pirkėjas gali įsikelti į objektą, jei, perkamas butas ar nuosavas namas, surašomi įsipareigojimai, kuriuos turi vykdyti tiek pirkėjas, tiek pardavėjas ir pan.
  5. Nuosavybės teisės registravimas. Įsigijus nekilnojamo turto, jį būtina užregistruoti specialioje institucijoje.

Tikrasis itališkas interjeras ir baldai

Lietuvoje itališkas interjeras dažnai suvokiamas per kokybiškų ir nepigių itališkų baldų bei apdailos medžiagų prizmę. Itališkas interjeras laikomas prabangos įsikūnijimu. Bet tokia samprata nėra teisinga, tiksliau pasakius ji nėra visiškai teisinga.

Šiuolaikinis itališkas interjeras, o tuo pačiu ir baldai vis labiau tolsta nuo pompastiškumo, link patogumo ir funkcionalumo.

Italų interjero dizaineriai sako, kad geras šiuolaikinis interjeras – tai visų pirma funkcionalumas, juk žmonės nenori leisti pinigus vien gražiems ir nevisada patogiems daiktams.

Antra vertus šių dienų vartotojas niekuomet nepirks kad ir pačių kokybiškiausių baldų jeigu jie nebus akiai patrauklūs, neišsiskirs savo dizainu. Tai savotiška dilema gamintojams.

Itališki baldai

Paskutinės italų baldininkų, interjero dizainerių ir dekoratorių organizuojamos parodos parodė, kad itališkų baldų projektavimas ir gamyba juda būtent šia linkme: kuriami daugiafunkciniai ir universalūs, įdomaus dizaino baldai už prieinamą kainą.

Itališkus baldus gaminančios kompanijos tai pasiekia gamyboje taikant vis naujasnes technologijas, vienas medžiagas pakeičiant kitomis, mažiau brangiomis, bet kokybiškomis.

Kaip pavyzdį galima paminėti brangių medžio rūšių (raudonmedžio) pakeitimą pigesnėmis, bet nemažiau kokybiškomis – ąžuolu arba buku. Rankų darbą vis dažniau pakeičia staklės, taip pat naudojami pigesni, bet kokybiški gobelenai, aptraukti kuriais baldai atrodo įspūdingai ir stilingai.

Skaityti toliau: Tikrasis itališkas interjeras ir baldai

Dantų balinimas – paprasta procedūra gražesnei šypsenai

Ne kiekvienas galime pasigirti natūraliai baltais dantimis, tačiau ši problema gali būti lengvai pataisoma – dantų balinimas gali būti iš tiesų palankia pasirinkimo galimybe, kada norima dar gražesnės šypsenos, ir kiekvienu atveju tikrai galima atrasti tokias priemones, kurios garantuotų geriausią rezultatą. Taigi, kokias galimybes vertėtų pasirinkti?

Dantų balinimas namuose

Dantų balinimasDažnai nusprendžiama dantis balinti namų sąlygomis, ir įvairių būdų, kaip tai galima daryti, yra tikrai daug. Parduotuvėse ir vaistinėse siūlomos įvairios dantų balinimo priemonės – dantų pastos, įvairūs geliai, dantų balinimo juostelės, ir t.t. Šios priemonės gali padėti šiek tiek pašviesinti dantis, tačiau rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio ir tikimasi. Dantų pastas, kurios yra skirtos balinti dantis, reikėtų naudoti maždaug dvi savaites, kad būtų galima pastebėti bent kažkokį rezultatą, tačiau ilgą laiką naudojant tokias priemones dantys gali tapti kur kas jautresni. Įvairios kitos dantų balinimo priemonės, pavyzdžiui, geliai ar juostelės, gali padėti pasiekti labiau pastebimų rezultatų, tačiau jas vertėtų naudoti itin atsargiai, ir pirmiausia derėtų kreiptis į odontologą, kuris galės pasakyti, ar tokias pasirinktas priemones naudoti yra saugu. Ant šių priemonių etikečių paprastai yra rašoma, kad priemonė yra labai veiksminga ir saugi, tačiau būkite atsargūs – ne visada yra taip, kaip skelbia gamintojai.

Dantų balinimas natūraliomis priemonėmis

Skaityti toliau: Dantų balinimas – paprasta procedūra gražesnei šypsenai

Jūs esate jūsų mama

Prisimenate, kaip mamos kasdieniniai apželdinimo darbai lauke jums atrodydavo juokingi? O jeigu jums liepdavo išravėti gėlyno kampą, tai ilgiausiai atsikalbinėdavote bei įrodinėdavote, kodėl jums nereikia šio darbo dirbti? Tikrai nemanėte, kad kada nors gyvenime ateis ta diena, kai niekieno neverčiama, savo noru pati kibsite į tokius darbus, bet štai ir jūs: stovinti sodo reikmenų parduotuvėje su pilnu pirkinių krepšiu sėklų, kauptukų ir trąšų.

Mama dievino apželdinimo darbus

ApželdinimasIš tiesų tie matyti apželdinimo darbai jums turėtų būti labai gerai pažįstami iš prisiminimų. Juk mama taip juos mėgdavo. Tikriausiai jūs gimėte jai jau spėjus perkopti į trečiąją dešimtmetį. Kaip dabar sakoma – dvidešimt kelių. Ir tuomet jūs paaugote, o paskui jai suėjo 30 ir pradėjo itin rūpėti augalai lauke. Ji su didžiausiu užsidegimu sodindavo gvazdikus, pelargonijas ir broliukus, o jūs bijodavote tomis gėlėmis grožėtis. Jeigu tik ilgiau pastovėdavote prie želdinių, o dar, neduok dieve, pasakydavote, kad kažkuris krūmokšnis jums gražus, tuojau jums už tai pasiūlydavo prisidėti prie grožio puoselėjimo bei kažką padaryti pačiai.

Versdavo dirbti ir jus

Skaityti toliau: Jūs esate jūsų mama