Vienas skaniausių ir vasarai labai tinkančių patiekalų – tai įvairios sriubos. Lengvas ir skanus dalykas, kuriuo galima pripildyti pilvus ir dėl nieko nesigailėti. Tačiau skanią sriubą išvirti reikia mokėti. Štai keletas esminių patarimų, kurie leis pasigaminti tikrai skanias sriubas.
Aliejus – kad neprisviltų niekas ant dugno
Kad ir ką virtumėte puode, visada yra rizika, kad kažkas prisvils. Tačiau yra stebuklingas vaistas nuo prisvilimo – šlakelis aliejaus. Veikia taip pat, kaip ir džiupsnis joduotos druskos. Šių stebuklingų komponentų poveikis visgi yra toks, kad pasikeičia tam tikras elektroninis laukas pačiame skystyje ir dėl to nebekimba prie dugno jokios bulvės, svogūnai ar kiti sriubos komponentai. Taigi, labai patogu, o ir skonį pagerina.
Naminės žolelės
Jeigu norite, kad verdamos sriubos skonis ir kvapas būtų tikrai ypatingas ir įspūdingas, negailėkite naminių žolelių prieskonių: bazilikų, petražolių, krapų, rozmarinų ir kitų žolelių. Dėkite jas atskirai ar bandykite įvairias jų kombinacijas. Visa tai suteiks tikrai puikų skonį, o namai kvepės iš toli.
Svogūnas
Visoms sūrioms sriuboms bus į naudą, jeigu sriuboje išvirs svogūnas. Tai labai paskanins patį skystį. Tačiau reikia į tai žiūrėti atsakingai ir nepamiršti virtą svogūną iš sriubos ištraukti. Patikėkite, tai savaime tikrai nėra skanus dalykas, kuomet jis virtas, ir rasti jį sriuboje tikrai nemalonu. Tiesa, ištraukti iš sriubos reikėtų ir laurų lapus arba grynus pipirus. Pipirus, jeigu norite juos virti nemaltus, reikėtų virti specialiame sietelyje, o vėliau juos su tuo sieteliu iš sriubos ir ištraukti. Tokiu būdu pipirai suteiks aromatą ir lengvą skonį, tačiau nepadarys sriubos aštria. O paskui pipirai nepapuls į burną bevalgant ir neprivers susiraukti ir išsigąsti tokio skonio.
Kuo mažiau vandens
Svarbu verdant nepadaryti iš sriubos skiedinio. Yra sriubų, kurios tikrai gali būti tik tirštos, tačiau net ir verdant paprastesnes sriubas, daug geriau virti mažesniame vandens kiekyje. Tuomet neabejotinai pasieksite tai, kad sriuba bus skanesnė. O praskiesti visada lengva.
Trintos sriubos paslaptis
Būtinai bent kartais pagaminkite ir trintų sriubų. Tai – nepaprastas nuostabus skonis ir tiesiog šventė jūsų namams. Galite gaminti nuostabias trintas moliūgų, cukinijų, grybų, svogūnų, morkų sriubas. Nepamirškite įdėti gerų prieskonių ir bus tikrai labai skanu. Rūkytos mėsos gabalėliai – tam tikra prasme irgi prieskoniai, tačiau jie netiks trintai sriubai. Trintoje sriuboje galima siekti vientisumo.